Ontspanning massage

 – Een ontspannen moment voor U zelf –

Een ontspanning massage richt zich op de volledige en diepe ontspanning van uw hele lijf, van uw hoofd tot uw voeten. Met vloeiende bewegingen en de juiste druk weet ik de doorbloeding van uw spieren en weefsel optimaal te stimuleren.

U kunt kiezen voor een massage van het hele lichaam of voor een deel van het lichaam. In overleg met u kan ik specifieke delen van uw lichaam meer aandacht geven. Dit kunnen plekken zijn waar u klachten ervaart, zoals nek-, rug- of schouderklachten. Maar ook aandacht voor pijnlijke spieren en gewrichten of plekken in uw lijf waar u spanningen en stress ervaart, is mogelijk. Door de ontspanning massage worden deze klachten verlicht en ervaart u weer meer ruimte in uw eigen lijf.

Door de aanraking tijdens de massage maakt uw lichaam tevens extra (geluk)hormonen aan, zoals oxytocine en serotonine. U komt hierdoor letterlijk en figuurlijk beter in uw vel te zitten. Het is dan ook bekend dat regelmatig ondergaan van een massage een preventieve werking kan hebben op het ontstaan van klachten. Bijvoorbeeld in geval van langdurige stress, burn out of een slechte nachtrust.